Каламбур на беларускай мове - 131

Леонид Ганчаров
Каламбур жанчыны аб развітанні з душэўным болем 


Душэўнаму болю кажу я: "ФІ...". РАНКУ
Лячу так: адвешваю ў кухні ФІРАНКУ,
Куру - боль бруіцца паволі ПА  ДЫМЕ.
Бывай, боль! Цябе дым у неба ПАДЫМЕ.

***

Каламбур женщины о прощании с душевной болью

Душевной боли говорю я: "Фи...". Ранку
Лечу так: отдёргиваю в кухне занавеску,
Курю - боль струится неспешно по дыму.
Прощай, боль! Тебя дым в небо поднимет.