Я Вас читал. Mi legis Vin. Esperanto

Александр Финкельштейн
Я Вас читал. Настало утро.
Будильник, как шальной, трезвонил.
Не пил, не ел, но я, как будто
Летал у облака на лоне.

Одно, второе…  Не хочу я
Работу вспоминать напрасно.
И из строки в строку кочуя,
В душе звучало «Как прекрасно!»

***

Mi legis Vin. Moteno venis.
Sonoris lauxte vekhorlogxo.
Ne volas mi paneton preni,
En versoj estis aux en songxo.

Unua, dua… Mi forgesis,
Ke al laboro devas iri.
Ankoraux cxeno, tempon petis,
“Belajxo!” nur al vi ekdiris.