Жената от портрета

Радко Стоянов 2
За мен жената е красива
и умна, точна, прозорлива.
Навярно е добър естет,
обича красота и ред.

По устните усмивка няма,
че мъката й е голяма.
Обида има в тез очи,
заканата за мъст личи.

Брадичката, напред извита,
издава нрав на упорита
жена, която знае как
да стигне до звездите чак.

Нослето е по детски мило,
макар че ноздрите е свило.
Косата руса е и права-
характер на жена корава.

Но ако тя ни се усмихне,
небето мигом ще притихне,
В очи ще грейне любовта,
ще стане по- красив света!