Бязвольная

Татьяна Анисько
Ланцугамі скруцілі жалезнымі.
Запіхалі ганучу ў рот.
Для таго, каб я болей не каркала,
З галавой зацягнулі пад лёд.

Для таго, каб жыла без прошлага,
Каб не ведала што я і хто.
Для таго, каб не паварочвала,
Каб не бачыла твара свайго.