Я сабе пытанне задаю...

Евгений Пешко
Я сабе пытанне задаю
Хто я ёсць і для чаго жыву
Чым мяне трымае гэты свет
Што дакладней колер, альбо цвет

Хто мой сябар, а хто проста хлус
Хто такі сапраўдны беларус
Дзе мая Радзіма, дзе зямля
Што такое месяц, што луна

А калі адказ, я не знайду
Для чаго жыву, чаму пішу
Будзе цяжка ў сабе блукаць
Там няма у каго і шляху запытаць