Илохий ишк

Муфаззал Ходжаева 2
            ***


Яна,Илохий ишк,  зикрин бошлади...  Ха-ха-хувсидан   дунёни йиглатиб 
Хатто ёш билмас кузларни ёшлади 
Ёкосин юлдириб, багрин тиглатиб  Тирикликни унутдилар, ерни хам 
Гирром нагмаларин,кисмат аталган 
Бахр олдилар, тинч, коинот сехридан  Пок,ута пок туйгудан,сараланган...

Минг йилдагина,уша минглар аро 
Узи танлаганга  этилган эхсон 
Осмоний мухаббат эди бу саро  Даъвоси,азоб-у,укубат,хижрон..   Йук,унга ёт эди,таъма-ю,фириб 
На висол,на хижрон,гина,кудурат   Лаззатли кийнокни,танимай, тониб  Кийнокли лаззатдан, оларди кувват  Азобга куникиб,киникиб бориб  Ё,Раб..ё,Раб...дея, пичрарди халос  О,аламим деб, инграб,куксин ёриб  Тулгонарди недандир,куйиб боз-боз..

Бу пок, садокатли, дилни  самовот   Кел-а,пича ором ол деб, алкарди  Гам,аламлардан фарёдласа бот-бот Малхами-сабр туморин такарди 
Ва мехр-ла, эркатойига бокиб  "
Яш-ша дерди,минг йилда тугилгоним!   Ута пок мехринг-ла,иллатни ёкиб 
Ерни покладинг-а,,эркалангоним!

Канча хурликларни бердик,чидадинг! Синовдан утдинг,ишк,илохий,бердик!   Хамду айтдинг-у,шаккоклик килмадинг
Яна эздик, тегирмон тош-ла...кулдинг
Деб,Кудратлим-ей,мени хам шунчалар  Каттик суйибсан-ей, шунчалар каттик!  Мехринг олдида недур бу гамчалар?   Имон-олий иньом,  этибсан тортик!

Амрингдан, бир лахза, хам айрилмайин  Тилимни факат номинг-ла чучитиб  Узингдан узгага хеч кайрилмайин 
Шукр килдим,берганинга, ёлчитиб..
Ута бахтли,тахтли санадим узни 
Калбга ато этган, имонинг хакки Чараклатдинг хур сабримдаги тузим
Каро тунларимга, айладинг ёлкин
   
Шу хур ёлкин домида уйноклатиб 
Рухимни шунчалар туйдирганинг-чун! Калбимга утли  бир сехрингни солиб  Оташида  лов-лов куйдирганинг-чун!   Ёхулатганинг-чун, тунлари бедор  Сайёралар хуснига мултиратиб 
Хиёнатни этдирганинг-чун, инкор 
Мехр-у,кахринг куйида калтиратиб..

Шукр килдим!  Шу пок нидога  эхсон Тингладимми хуш олувчи куйингни   Курсатдингми, мен гарибга ер-осмон
Аро пориллаб турган  Ёгдуингни
Илохий  Ишк кучайгандан кучайди 
Юз бор кукга опчикиб, ташлаб ёкиб
Е янчиб-эзиб,майдалаб, туярди 
Хуш йуколгачгина.. сабр тумор такиб

Охир кийногин озайтирди  ишкнинг Шафкат килди, бас кил, дея ёнишни
Ер-Осмон кийкириб,мастона кулди  Эслашиб,юракнинг ширин нолишин
Хамон тебранар калб, мунис сехрида  Уша, жон талаштирганнинг уйида 
Йук,Ер таъмасимас...аллох мехридан
Осмонлар пичраган, олис куйида..

Дард узра,дард кушятган бу фироклар  Телба тунлар чеккан, охин насридан  Рухин чамбарчас боглаган кийноклар
Кийин накшларидан, куролдим касрлар 
Бу касрнинг дур,лаъл-у,жавохирин  Теролдим,азиз  тупрогим пойига!   
Ундан яратиб ложувард кушк,охир  Тиландим бир суз,садокат сабрига...
                ***