Год Майдану

Наталья Сокуренко
Річниці Майдану присвячуються!

Майдан вечірній у молитві,
Знов сльози капають з очей…
У тій страшній, пекельній битві,
Своїх втрачали ми дітей….
У поєдинку, що триває,
Перемістившись на Донбас,
Тим, хто країну захищає,
Не вистачає, браття, вас!
Тремтять зажурені лампадки,
На місці розстрілу дітей,
Там, де з готелю, у припадку,
Стріляли снайпери в людей….
Завмер Майдан в людськім потоці,
Там гума більше не горить,
Хоч правда вже на нашім боці,
Та рана в серці ще болить…
Ридає мати посивіла,
Та гладить траурний вінок,
Сама би вмерти тут воліла,
Живим лишився би синок!
Пройдуть дощі й сніги просиплять,
Місця колишніх барикад….
Бої на Сході врешті стихнуть,
Майдан збере своїх солдат!

Автор: Наталя Сокуренко