Илюзия, измама, срам!

Радко Стоянов 2
Зехирът, който лее твоята уста,
на болното ти его  май  е същността.
Ти гледаш на света  през криви очила!
Не си такава днес, каквато си била!

Ти обвиняваш ме в лъжа, в измама,
в нарочно скалъпена пошла драма.
Но истината можеш ли да разбереш?
И как отровата погълната ще спреш?

Каква ще бъде моята награда?
Една жена невинна да пострада?
Да гледам как във нейния печален  взор
изчезва на света щастливия простор?

Илюзия и срам! Измама скверна!
Присъда непочтена, лековерна.
Не гледай на света през криви очила!
Бъди такава пак, каквато си била!