Не забываецца

Леонтий Обринский
   Любімым поглядам крану тваю шчаку
   І раптам зразумею - усё дарэмна!
   Кладзеш ты лёд ў пяшчотную руку
   І погляд шэранню пакрыецца імгненна.

   На скрыжаванні дзён пачуцці прыбяру,
   Сляды сустрэч змяту, як тыя крошкі...
   Ды хіліць вецер да вады вярбу,
   А неба ўспамінае сінь валошкі.