Каламбур на беларускай мове - 133

Леонид Ганчаров
Каламбур рыбака рыбаку пра Прыпяць са спасылкай на аўтарытэтную крыніцу




Вуду ты не бяры і прынаду не ПРЫ: ПЯЦЬ
Пальцаў цэлых сваіх у раку АКУНІ -
І імгненна на іх клюнуць там  АКУНІ...
Вось такою пры ІМ стала шчодраю ПРЫПЯЦЬ.

***
Каламбур рыбака рыбаку о Припяти  со ссылкой на авторитетный источник

Удочку ты не бери и наживку не при: пять
Пальцев целых своих в реку окуни -
И мгновенно на них клюнут там Окуни...
Вот такою при НЁМ стала щедрою Припять.