Двухсотрiччя Шевченку

Надежда Троян
Сьогодні, Тарасе, тебе прославляють,
Нелегко жилося тобі на землі...
На день двохсотріччя вірші почитають
По всій Україні і даже в Кремлі.

Якби ти піднявся з могили, Тарасе,
То чи б Україну свою ти пізнав?
Де діток маленьких навчають у класах,
Всі ситі й обуті...Цього ти бажав?

Дивися - машини, квартири і дачі,
Здається все добре,чого ще просить?
І люди хороші та ще й не ледачі,
От, жити в любові та Бога хвалить.

Але придивись,знову кличуть на битву
І як зрозуміти із ким і за що?
Он вже злії сили війни гострять бритву,
На бій призивають, кричать казна що.

За правду воюють... А де вона правда?
Народе наш славний, здержи кулаки!
Людей розділяє ненаситна банда,
В овечії шкури оділись вовки.

Чому нещасливі у вільній країні,
Де люди хороші, родюча земля?
Пошли, Боже, спокій моїй Україні,      
Благає Тарас, бо то мрія моя!


   9.03.14р.