Калi я быу маленькi

Мила Парус
Калi я быў малЕнькi
І плакаў без прычыны,
Матуля суцяшала:
"Не плач мая хлапчына».
Садзiла на каленi
I гладзiла галоўку:
"Табе, мая сынуля,
Здыму я з неба зорку,
Павешу над калыскай
I буду калыхацi,
Каб мог ты, мой Анёлак,
Спакойна засынацi.
Не плач, маё дзiцятка,
Мой цвецік каляровы.
Я так хачу, каб быў ты
Шчаслівы і здаровы".