Омар Хайам. Рубайи. В саду щасливих днiв...

Владимир Дудка
В саду щасливих днів  вростають вічним   сни,
І вік земний тобі   як  той  халат тісний.
Бо тіло, мов шатро, на чотирьох кілочках,
Що долею на тлінь приречені   вони.