***

Татьяна Шугар -Благодарна
Проклятий чорний атом,
Вітру гірка печаль.
Довго іще змивати
Оту полинову печать.
Видихнув, ухнув атом,
Страхом зайшлася мить,
До скону носитиме мати
Горе, що не відболить.