Шумуд йис я рекьел алаз вил...

Зубера Гамзатова
Тарал алай  цIару  билбил,
Ваз  ахъайин за рикIин сир,
Шумуд йис я рекьел алаз вил,
Хайти  ватан,  дидедин  хуьр...

Уьмуьрда  гьич  са  югъ  тагай,
Бахтунин  кьил   кайи  факъир...
Йисар физва  къвяз - алатиз,
Гъурбатда  зун  хьанва  есир...

Я сад Аллагь, я Мегьаммед,
Квез къвядатIа   яраб зи  сес,
Пеш алахьай  зулун  тар хьиз,
Дердери  зун  унава  гьелек…

Praga 16/11/2014