Кохана

Стократ
 Кохана моя, лагідна,
Мрій моїх втілення ,
Твоє дихання жадібно,
Ковтаю невміло я...
Кохана моя, сердешна,
Кохана моя вільна,
Чи до мене прийдеш ти,
Долею спільною?

Кохана моя, сонячна,
Чом стала такою трагічною,
Чи я тобі роблю боляче,
Коли бачиш моє обличчя?
Кохана моя, чарівна,
Візьми віршів моїх квіти,
Їх пестив для тебе, вірно я,
Щоб ти їм могла радіти...