Гаспадынiн клопат

Наталья Касперович
              Трушком бягуць кураняты
              Да сядзібы-хаты.
              Будзе вам пашана:
              Пасыплю зярна,
              Ці дробнй сечкі.
              Каб дужэлі плечкі,
              І мяккі тваражок,
              Ці булкі белай ражок,
              Ці яйка залатое,
              Ці зярно любое:
              Пшаніцу,жыта,
              Трацікале нібыта.
              Што?Што?Што за шторм?
              То клююць камбікорм.
              Стук-перастук - усе.
              Азбука Марзэ!
              Яшчэ хлеба наце.
              Ды не бегайце па хаце!
              Дамавік-хатнік,
              Вядзі іх у куратнік.
              Вось цяпер парадак,
              Наце шчэ аладак.
              Што няма квахтухі,
              Дык не вяду і вухам.
              Замяню я лоўка
              Квахтуху саломкай,
              А як місу напоўніш,-
              У ядзе не дагоніш.
              Сонейка-брацейка,
              Абагрэй кураняцейка,
              Нібы хустай,
              Цяплом яго ахутай.
              А я - цёплым катушком,
              Бы з аўчыны кажушком.
              Прыг-скок з седала,
              Ужо і паснедала,
              Як бачыш,уся
              Курыная радня.
              Гадзіне а шостай
              Ужо і на шастку.
              Падрастай,ко-ко!
              І ку-ка-рэ-ку!