***

Татьяна Шугар -Благодарна
ОЙ У ЛУЗІ
Ой у лузі квітки балакали:
« От би нам у високий політ!»,
Ясним ранком росою плакали,
Пахли медом на цілий світ!
А під лісом у листя бовкали
Явори, виглядаючи сніг
І ялинки ронили голками,
Що аж мох під голками зліг.
Їжаки, нахиливши голови,
Пили воду з ясних калюж,
Ой смішні ж такі, та не голені,
А на спинах жупан із груш.
А в полях, в запашних покосах,
Полягали, та й сплять зірки,
Заблукала стежина боса,
Та й помчалася навпрошки!
Синьока кирпата злива
Хлюпотіла по сон – траві…!
Чи я справді така щаслива,
Чи наснилось ото мені!