Карты

Леонтий Обринский
     Ператасую карты, як папала,
     Раздам паціху на шчаслівы лёс.
     Надзея з кожнай картаю знікала,
     Як след на твары, ад ілжывых слёз.

     Дарога выпала...Яе сустрэне кожны.
     Дарогу, што вядзе ў Вечны сон.
     Па ёй вязуць паволі, асцярожна,
     Пад горкі плач і ціхі перазвон.

     Змяню калоду - можа пашанцуе,
     Раскіну карты ўзорамі зімы.
     Не ўзняцца тым, каго зямля цалуе,
     Каго з тугою ўспамінаем мы.

     Але таму, што наварожаць карты
     Не веру я. За супакой
     Задуе свечку вецер ўпарты
     І створыць крыж сваей рукой.

     Патух агонь, ён быў не вечны.
     Смыліць дымком абвіслы кнот...
     За супакой не стаўце свечкі,
     А за здароў'е - круглы год!