Эхир заман

Сулейман Ахтынский
Умуд ви диб кьуразва къе,
Шумуд кесиб ц1разва къе.
Келле ич1и ханариз хвеш,
Гуьлле, къимчи, халкьдиз пишкеш.

Суфрадикай фит1нед макан,
Баладикай дидед душман.
Миски буш, гьик1? Къуръандал руг!
Ички хуш рик1, майдандал куг!

Инсандал пар, къимчи ламрав,
Имандал кьар, рик1 чи ч1улав,
Кьуд пад гунагь, чехир - дарман,
Я Сад Аллагь - эхир заман.