Вабiць снег

Вершы
Сёння выпаў снег пухнаты,
Ён накрыў дарогі, хаты.
Я люблю пару такую,
Я смяюся, я жартую.

Са скляпоў, гарышчаў санкі
Дастаем адразу зранку:
Хто на горку першы ўлезе,
Нешта знойдзе ў гэтым снезе.

Ён сяброў выдатных знойдзе!
Гэты снег растане, пройдзе,
А сяброўства – назаўсёды…
Вабіць снег, а з ім – прыгоды.

09.01.2015