Вовки аферисти

Соломия Галицкая
ВОВКИ АФЕРИСТИ

Сумна історія в народів,
Коли при владі лютий злодій.

Від того біди, смерть та лайка.
Про це говорить наша байка...

********************

В старій діброві було царство.
Жила там челядь, жило й панство.

Лис в тому лісі царював.
Казну народну розкрадав.

Без міри крав, не соромився.
Але з вовками не ділився.

Вони ж задумали аферу,
Позбутись лиса  ненажеру.

Кишені золотом набити,
У лісі владу захопити,

Щоби добратись до казни.
Ось що придумали вони...

Овечі шкури повдягали,
Звірячі ікла приховали.

Замаскувати щоб брехливо,
Своє жадання до наживи.

Шакалів найняли в служіння.
В них є жорстокість, та сумління.

Гадюки повзали по лісі,
Агітували проти лиса.

Всіх на галявини зібрали,
Солодким медом частували.

Та обіцяли щастя всім,
Як тільки вилізуть в князі.

“Майдан” зібрали проти лиса,
Та вигнали його до біса.

Вовки на трон себе всадили,
Старі традиції змінили.

Тепер злочинці — це герої!
Бо той правий, хто має зброю.

Кого раніше шанували,
Того копитами топтали.

Хто владу не признав вовків,
Шакали рвали на шматки.

У лісі смута... що ж робити?
Замість злодюг прийшли бандити...

Гарчать левиці, мавпи скачуть,
Слони кричать, а зайці плачуть.

У тому є вовків вина,
Що розв’язалася війна.

В діброві злидні, сльози, лихо...
Та кровопивцям лиш на втіху.

Не розгубилась нова влада.
Кому війна, кому відрада!

Клопочуть щиро за народ!
Відкрили збройовий завод.

Дбайливо кожному солдату,
Труну зі знижкою в додаток.

А щоби менше сумували,
Ще й шоколад їм продавали.

Таку аферу провернули!
На смерті капітал здобули!

А поки звірі на смерть б’ються,
Вовки ще й у казні пасуться.

Палаци зводять на кістках.
В гаю анархія, та крах.

Вогонь поглинув ліс, на жаль...
Тут проглядається мораль.

*****************

Якщо при владі аферисти,
Бандити, злодії, фашисти,

Треба знайти на них управу!
Тоді — врятуєте Державу!

СОЛОМІЯ ГАЛИЦЬКА
(жовтень 2014)