Депутат

Соломия Галицкая
ДЕПУТАТ

Михайло - чоловік завзятий,
Та хлопець, хоч куди, козак.
В селі ділянку мав і хату,
Залізну волю та кулак.

Рубав він дрова, чистив стайню,
Садив ячмінь, сапав бур’ян.
Та ось, одного дня Михайла,
Чорти понесли на “Майдан”.

Прийшов з нізвідки, та в нікуди.
Освіти вищої не мав.
А так хотілось вийти в люди.
То ж у афері участь взяв.

Михайло йогою займався.
Йому не вперше вже на сніг.
Тому оголеним він знявся,
Та став, як мученик для всіх.

З глибоким виглядом страждальця,
Він босим на снігу стояв.
Народ дивився на вигнанця,
Та з носа бульбашки пускав.

У формі “Беркута” артисти,
Його підштовхували в бік.
Хитрюзі не забракло хисту.
Страждав на публіку, як міг.

Немов у камері тортурній,
Покірно муки він приймав.
Кричав народ, пошитий в дурні:
“Людину “Беркут” катував!”.

І знову бійка на “Майдані”,
Знов стрілянина та вогонь.
Усі жадали покарання,
Не залишались осторонь.

Та ось, до трону шлях відкрито!
Розбиті кляті вороги!
І нові свині до корита,
Свої запхали п’ятаки.

Усе позаду, маски знято.
І наш “оголений солдат”
Всадився в крісло депутата,
Здобувши тілом свій мандат.

В державі злидні та безладдя,
Війна, розруха, геноцид...
Усе від того, що при владі
Як не придурок, так бандит.

СОЛОМІЯ ГАЛИЦЬКА
(грудень 2014)