Втiшив

Виктор Сугоняко
Помічаю я, Семене,
Ти мене не любиш:
Не пригорнешся до мене
І не приголубиш.

На струнких, як ніж на сало,
Оком накидаєш,
А я втричі товще стала -
І не помічаєш.

А в мене ж, як кажуть люди
Не погана й вдача
І лиш ти мені, зануда,
Доброго не бачиш.

А Семен відповідає:
- Та чого там, бачу.
Ти в найпершу чергу маєш
Апетит добрячий...

декабрь 1984