Страйк

Виктор Сугоняко
Чоловік на всю квартиру
Так хропе, що тісно.
А дружина не стерпіла
Та його як трісне:

Поверни ти своє брюхо!
З тебе, бегемоте,
Лиш хропти всю ніч під вухом
Тільки і роботи.

Ось послухай як в сусіда
Вода з крана лупить.
Він не тільки похропіти
Біля жінки любить...

Підняв голову, послухав,
Промовля з просонку:
- Ага, лупить. Чую брюхом:
Гонить самогонку,-

І добавив, крізь зівоту:
- Не буди без толку.
Менше думай про роботу -
В мене забастовка,

- Страйкувати, любий, треба,
Де гроши не платять.
Їдь туди, то тут без тебе
Штрейкбрейхерів хватить.

декабрь 1984