Пожежа

Виктор Сугоняко
Задзвонили телефони,
Все заговорило!
Мчать пожежні до району -
Мчать немов на крилах.

Димер, Вишгород і Пирнів,
Деснянський, Полісський,
І Демидів, навіть Київ -
Мчать здалля і зблизька

Від спортзалу потягає
Димом сизосинім.
То туди ж бо й поспішають
Пожежні машини.

В них пожежники при формі,
При кисневих масках,
Такі жваві та моторні,
У блискучих касках.

Капітани, лейтенанти,
Майор... Не хватало
У букеті пожталантів
Лише генерала.

Поз'їзжались пожсолдати,
Спортзал оточили,
Стали думати-гадати:
Куди ж воду вилить?

Стали думати-гадати
Як же це буває:
Диму наче б то багато,
А вогню - немає.

Щоб воно там не диміло,
Всі прийшли до згоди
Розвернуть рукав і сміло
Лити в нішу воду.

Ось почав двигун труситись,
Помпа завиває.
Вже й вода повинна литись,
А води немає.

Підвели рукав до бака
Того що з водою
Й через три години з гаком
Кінчили з бідою.

А пізніше всі узнали
(слідство встановило)
Що в приміщенні підвалу
Рукавиця тліла...

1984