Диво

Виктор Сугоняко
На Каскаді тут і там
Засідання, збори,
На Каскаді тара-рам,
Аж піниться море.

І цехкоми, і профком,
І партком Каскаду
Шлють депеші то в Райком,
То в Районну Раду.

Шлють в міліцію, в нарсуд,
Навіть прокурору.
Засідають там і тут -
На Каскаді горе.

Бо схитнули весь район
Страшелезні вісті,
Що мав місце випивон
В громадському місці!

А відомо: випивон -
Це не тралі-валі,
Це кошмар, це страшний сон,
"Обліко моралє!"

І "моралє" те псує
Всіх лихих поборник,
Той що тишком-нишком п'є -
Наш Микола Дворник.

Підприємство нам зганьбив,
Наганьбив природі,
Бо Микола пиво пив
В себе на городі.

А щоб знав коли й де пить
Органи порядку
Розбишаку заплатить
Змусили десятку

Жмуть Миколу, як лимон -
Дійде й до газети.
Нехай знає: випивон
Робиться в клозеті!

Отаке в районі в нас
Трапилося диво.
Пити можна тільки квас,
А ми глушим пиво.

1985