Приeмна звiстка

Виктор Сугоняко
- Грицю, чув приємну звістку
Щодо телефону?
Скоро "виходу" на місто
Не буде нікому!
- Але, що в тому приємне? -
Гриць Петра питає.
- Як це що? Адже від мене
Виходу немає!
Від сусідів можна прямо
На Київ дзвонити.
Від мене ж, щоб мать те саме,
Треба доплатити.
Знаєш, скільки я затратив
Таланту і сили,
Щоб і їхні апарати,
Як і мій включили?!
...Процідив Грицько крізь зуби
Скорботно і тихо:
- Правду кажуть мудрі люди
Про таких зі сміхом:
Щоб порадувать дурбила,
Треба небагато.
Досить того, щоб згоріла
У сусіда хата.
 
1981