Ситуацiя

Виктор Сугоняко
(гумореска)

Якось дід пройшов по хаті,
Сів і - до Настасії:
- Скажи, бабо, що тзначить
Слово "ситуація"?

...Стара шкрябає за вухом,
Морщить лоб сердешная...
- Та не шкрябай, краще слухай,
Тємнота кромешняя!

Це, наприклад, ти від сина
З Київа являєшся
І на жуткую картіну
Вдома натикаєшся.

- Я сижу на цьому ліжку
Із кумою Галею
Ніжно глажу її ніжку
І держу за талію.

Сцени ці (в ділах амурних
Щоб ти мала рацію)
В людей грамотних, культурних
Звуться "ситуація".

Розібрала? - Авже ж, діду,
Як не розібратися:
Це, наприклад, я з сусідом
Стала б цілуватися.

- Що ти мелеш?! - дід з презирством
Стріча провокацію. -
То вже буде просто свинство,
А не "ситуація"!

1981