Нiкчемний подарунок

Виктор Сугоняко
Щоб зробити щось на свято
Приємне дружині
Клим рішив подарувати
Їй пральну машину.

- Оце, - каже, - Таку штуку
Просто не купити.
Треба в ОРСі мати руку! -
А жінка: - Дурний ти!

Ти у мене тільки й здібний
Дурницю придбати
Для чого вона потрібна
І що нею прати?!

От якби дістав ти простинь
Замість цього хламу, -
То я прала б її просто,
Своїми руками.

1981