Iллюзiя

Виктор Сугоняко
Про гіпноз, про телепатів,
Про сни та ілюзію
Сидять двоє біля хати
І ведуть дискусію.

-Ну й тупа ж ти, жінко, бачу!
Чи в тебе контузія?!
Пів години вже тлумачу,
Що таке ілюзія

А ти знову, недотепо:
«То все від нечистого.»
Хто тебе таку дурепу,
Вибач мені, й вистругав?

Ти, їй-богу, як з пещери,
Прости мені, Господи.
Ось привожу тобі ще раз
Приклад з мого досвіду:

Коли п’ю – то як на крилах,
А проспавсь – в калюжі я…
Оті крила, моя мила,
Є, якраз, ілюзія.

А дружина, хоч несміло,
На те озивається:
-Я давно вже зрозуміла,
Даремно ти лаєшся.

Це, наприклад, як читаєш –
То й короп, курятина,
А насправді тільки й маєш
Мойву та бичатину.

1981