Русская осень

Игорь Скрягин
Обожженные листья сухие
Many calcined droughty leaves still

Крутит ветер в степи половецкой
Twisting are by cold wind of wild steppes

И по улицам Киева-Вия
Along streets of mum city Viy-Kiev

И по улицам Вия-Донецка.
And along streets of city Donetsk.

Груды мертвой израненной стали
Scrap heap of dead steel that all disrupt is

Да под касками черные маски
And black masks under safety helmets,

Чередою печальных развалин
Here and there with the sad ruins’ sequence

Анатомия зданий Луганска.
Is Lugansk’ anatomy of buildings.

Лишь руины у нас за спиною
Only ruins behind us are set up.

Как когда-то писал Бродский Йозев
As once wrote Brodsky Yozev in ode

То, что названо «русской весною»
What is called "Russian Spring" at a start

Переходит в угрюмую осень.
Does become into vile gloomy autumn.

Кто снарядом, кто миной, кто пулей
Who’s by shell, who’s by mine, who’s by bullet.

Кто-то в грудь, кто-то в лоб, кто-то в бок
Someone’s chest in, one’s flank in or head.

Рядом ватник поляжет с рогулей
There will perish one in jacket quilted

Защищая свой юго-восток.
Own southeast just to defend.

До свиданья, мои колорады
Farewell ever, my «Colorados»,

До свиданья укропы мои
Farewell ever, «Ukrops» of mine!

Встретит вас тишина и прохлада
You will met be with silence and fastness

Неделимой славянской земли
Of a sole Slavic land that’s in fine.

Где взлетают на радость начальству
Where are flying for all pleased superiors

Вместе с глиной и супесью вверх
Bloodied bodies of yours’ different parts

Окровавленных тел ваших части
Clay together and sandy loam with up

Как веселый китайский фейерверк.
As a lively Chinese fire works.