Вайнахага

Руслан Мальсагов
Ираз дайна вайнаьх мохк,
Ба хьа къонгаш кийч хьо бохк,
Даьш шоай ц1ец1а даьккха лаьтт
Тахан х1алакхулаш латт!

Фуд вей лелдер? Г1ерт вей яккх
Тийша белхац, оапашц мяккх;
Йувцаш хоарцо, ю вай кхел,
Хьаг1 вайн юкъе яржа лел!

Доастам хеташ лаьтта ахар,
Лехаш х1арамц атта вахар,
Даькъаз боалаш латт вай болх -
Цунца вайнаьх ц1и а толх.

Ахчац шебар къоастлуц бал:
Юхьмарашт хьаттехач ал,
Доадач эздел, дейча сий -
Вайна пайда цог1 хургбий?