Przebisniegi

Просто Дорота
Радка Миндова
КОКИЧЕТА

Сняг или кокичета?
Може би и двете!
Смелите мъничета
топлят ми ръцете.
 
Тази белота сияе
в толкова нюанси.
Зимата не си отива,
прави реверанси!



PRZEBISNIEGI

Snieg- czy przebisniegi juz?
To i to jest biale!
Dlonie grzeje miekki puch-
drobineczki smiale.

Blask tej bieli oczy cieszy,
mieni sie w niuansach.
Zimie w droge sie nie spieszy-
tanczy w reweransach!