Май наступил

Инесса Степаненко
Май наступил. Пути разносторонние
Для творчества он всем открыл.
Бурьян поднялся, –  головы  драконьи,
И в рост пошёл свой, проявляя, пыл.

Вот срежешь три – а вырастает шесть!
А срежешь шесть – так вырастет двенадцать!
Так и в душе свои драконы есть –
Их выполоть, так просто, не удастся.

Что делать? Как же с ними быть?
А ничего не надо делать с ними –
Побольше бы цветов в душе растить,
Чтоб украшали песнями своими.
***
 
НАСТАВ ТРАВЕНЬ

Ось Травень вже. Шляхи різноманітні
Він задля творчості усім  відкрив.
І тут пішов рости бур’ян страхітний,
У зрості проявляючи порив.

Ось сріжешь три – а виросте враз шість!
А сріжешь шість – так виросте дванадцять!
Свої страхіття, також, є в душі, –
Так просто виполоти їх не не вдасться.

Так як же бути з ними? Що робити?
Не треба діяти нічого з ними –
Найбільше б квітів  у душі ростити,
Щоб кольорами грали в ній своїми.
***


Фото из интернета