Embassy

Валентин Йорданов
Пред посолството в Лондон

минават различни хора.

Да, те са толкова много

и все на английски говорят.

 

Трибагреник гордо се вее

до знамето на Европа.

Посолството се белее.

Ако не свети - не хлопай!

 

Никой не гледа на него

като на враг, със омраза.

Така е устроен човекът

и от себе си да се пази.

 

В празниците е крепост.

Делниците - работи.

Как се строят мостове

за толкова много Голготи?

 

Страх ме е от държавата.

Обичам си само страната.

Щом още суче кравата,

защо кореним тревата?