цiха увечары

Вершы
ціха ўвечары,
пахне далёкай азяблай ракой,
чарната за вакном, асцярожныя снежныя блікі,
нешта шэпча гадзiннiк з адвечнай, празрыстай тугой,
змрочным сумам з кута пазірае абраз невялікі;
свечка полымем зыбкім хіснецца ад руху пляча:
то загасне на час, то дыханнем гарачым абдыме,
неяк дзіўна стракоча пачуццяў маіх саранча…
я надоўга не тут,
не цяпер,
я нідзе,
я не з тымі …

29.01.2015



Маргарита Родяхина

тихо вечером,
пахнет недальней иззябшей рекой,
за окном - в черноте - осторожные снежные блики,
что-то часики шепчут с извечной, прозрачной тоской,
что-то горькое мстится в иконном мрачнеющем лике;
растекается пламенем зыбким немая свеча,
рассыпается прахом усталое серое время,
странных чувств и желаний стрекочет впотьмах саранча.
я надолго не здесь,
не сейчас,
я нигде,
я не с теми ...


дата невядомая