Сэнс

Галина Харитоненко Анкута
Мы год назад з табой сядзелi
                У пiцэрыi ля шашы,
На Скарыны праспект глядзелi,
                Пiлi там каву для душы.


А сёння пiцу заказалi…
                Глянь – «Незалежнасцi праспект».
Яго нядаўна так назвалi,
                I ў гэтым сэнса ёсць аспект.


Праз дзесяць год мы зноў паправiм:
                Быў - Ленiна, быў - Скарыны,
Стаў  - Незалежнасцi… На справе
                Галоўны сэнс – жыць без вайны.


I як бы ён нi называўся,
                Праспект галоўны Мiнскi наш,
У яго з дзяцiнства закахаўся,
                Я падзяюся, кожны з нас.




                2005