Хто дасць вады?

Галина Харитоненко Анкута
Як птушкi, скачуць думкi сення:
Свабодны дзень! I мноства тэм,
Як хмаркi шпаркiя, на сонца
Плывуць, зрабiць каб раптам цень.

Спякотны дзень... Цянёк – дарэчы
Для дрэваў, птушак i раслiн…
А добры верш ад смагi лечыць,
Душу ратуе успамiн -

Пра днi шчаслiвыя дзяцiнства,
Калi матулiна любоў
Была той чыстаю крынiцай,
Што да жыцця вяртала зноў.

Цяпер блукаю па пустынi,
Ад смагi вершы я пiшу…
Хто дасць вады, хто дух падыме,
Калi я раптам упаду? 

            2005