Чий запов т

Лена Моргун
Серед степу широкого
Спільна могила...
Що ж ти з нами наробила,
"Україна мила"?

Хто навчив тебе вбивати,
Заповідав мучить?
Й досьогодні із сторінок
Дух реве ревучий.

Окропити себе кров'ю
З його заповіту.
І лани широкополі
І кручі залити.

І тепер його нащадки
Мільйонами гинуть...
Хоч давно він гори, ріки,
Всю землю покинув,

А його в сім'ї розбитій,
Сім'ї, змученій болем,
Як отця усіх нацистів
Проклинають знову...