***

Петар Жутичь
Лако ветар носи мирисе и боје,
Лако сипа ноте у небеса
И лако је корачање твоје
К'о из каквог староставног плеса.

Размак мали од нека два метра
Моје око стало је да проси
Боја тога лепршавог ветра
Засјала је у тој твојој коси.