Песня о моей любви

Петар Жутичь
 

Моја љубав је као ватра, као лед
Музика у ушима, чиста као багремов мед.
Моја љубав издржи пустиње и висоравни
Пре него што је коначно сахраним.

Моја љубав је сама у бескрајном мраку
Драгоцена, закопана дубоко у мрачну раку.
Моја љубав се штеди док чека сличну себи
Да се у бескрајном мраку угасила не би.

Моја љубав гледа из далека
Тужних очију и погледа мека.
Моја љубав се никад не жести
И увек доноси лепе вести.

Моја љубав више није само моја
Моја љубав сада је и твоја.