Подвигът

Радко Стоянов 2
Годините отлитат  безвъзвратно
в житейския всевечен кръговрат,
но спомените връщат ни обратно,
пред Подвига величествен да спрат.

Пред Подвига на руските витязи,
пред подвига на руския народ,
преминал през бесилки и омрази,
достигнал до заветния възход.

Пред този Подвиг млъкват вековете
и всички дребни, мерзки суети,
че в него се преплитат ветровете
на бездни и небесни висоти.

Русия е опора вечна на живота,
на правдата човешка, гордостта.
Тя носи кръста тежък на Голгота,
за да живее вечно  любовта.

Отдайте почит, слава и възхвала
на падналите в боя храбреци.
Планетата се днес прекланя цяла
пред  руските прославени бойци!