Рiдне слово

Люмен Александр
Як можна, слова рідного не знати?
Як можна, цю культуру не кохати?
Потрібно Батьківщину шанувати,
І весь народ свій поважати.

Як добре, слово рідне мати.
Це - як приємний подарунок,
На солов'їній мові розмовляти,
Відкрити спадщини пакунок.

Це як, дівчину покохати.
Отримати від неї поцілунок
І кожен день свій цінувати.
Це - найвеличніший дарунок.

Потрібен мову знати кожен!
Бо, це - все наше, це - святе.
Бо тільки мова знати може,
Що є в культурі головне:

Це - рідне слово, рідна мати.
Це - рідна стежка біля хати.
Це - рідна ненька, Україна.
Це - рідна наша Батьківщина.