Десь на ярмарку

Анатолий Щербак
ДЕСЬ НА ЯРМАРКУ

На дівочі карі очі
Погляд парубка наскочив
Десь на ярмарку святковім
В місті місячнім зимовім

У криницях дива й вроди
Потонув він з її згоди
А красуня все зітхала
Козака причарувала

Наче янгол посміхалась
Знов від нього відверталась
Може й хитра як лисиця
Але він не сходив з місця

Що ж то діється матусю! 
Нащо він до нас звернувся
Хай без слів та хтозна-звідки
У руці тремтіла квітка    

Батьку! Чуєш? Як то зветься?
Мов окріп по серцю ллється
Миттю сплутались думки
Хіба ж можна! Козаки! 

Усміхнувся мудрий батько
Без страждань цих ти – безхатько
По життю та й і по долі
Вільний ти і у неволі 

Обняла дівчину мати
Що ж я можу тут сказати!
Без страждань цих ти – нещасна   
Хай і сильна і сучасна   

Мабуть то – та вічна сила
Відповів старенький сину
Без якої все даремно 
Серед дня у мріях темно   

Не спинити хвилювання – 
То прийшло до вас кохання
Бережи той дар дитино!
Хай Господь вас не покине

В перший раз відчули діти
Як то – дивлячись зомліти
А батьки все розуміли
Бо самі таке робили

І тепер у рік вертались
Коли поглядом чіплялись      
Десь на ярмарку святковім
В місті місячнім зимовім

© A.VENETUS.