Tin minte...

Трикими
Tin minte viata intreaga, pe multe le am uitat,
De frate'mi este dor, prea tanar decedat.
Mie dor de sora mica, o vad in vis ... ca zboara, 
Nefericita viata, si moarta'n alta Tara.

Si de parinti mie dor, prea tineri au plecat,
Din partea bolilor cu trista ne'au lasat.
Am dor de sat natal (da Domnul sa traiasca),
De nucul de la poarta, de casa parinteasca.

Mie dor da painea Mamei, de zeama, racituri,
De mamaliga Tatei cu brinza si fripturi.
Placinte d'in cupror, m'ai multe n'am mancat,
Simt gustul lor pe limba, din timp nu l'am uitat.

Mie dor de apa buna de la parinti de acasa,
O scoti cand din fantana e dulce si gustoasa.
Si vinul din bordei, ce Tata l'a  facut,
In toata viata mea, mai bun eu n'am baut.

Cu picul scade viata, iar multi aduna banii,
De mult plecati buneii, parinti si rude, anii,
Noi ramanem pe gol si'mi vine strictul gand...
...Ca'mi vine rand sa plec de pe acest pamint.

Noi toti suntem la rand in drum spre Dumnezeu...
La Domnul v'om veni, cu drum usor, s'au greu,
Doar nimeni nu e sfint, o clipa este viata
Si n'ai ce cauta o vesnica verdeata.

Cu nimeni nu ma cert si nu tocesc cutit
Sa cer o satisfactie la cei, ce m'au mintit,
La cei, ce'n timpul greu in mlastini m'au lasat,
Si maina be agutor pacatii nu'mi au dat.

Eu am ertat pe toti, ce'n viata m'au tradat
Si merg de mult pe drum, de multe am scapat,
Doar bine am facut, eczact zicea cum tata,
Si tradator la nimeni, n'am fost eu nicodata.

Sa fii si tu om bland, sa faci cu cinste treaba,
Toti banii no sai strangi, nu gramadi degeaba,
De faci gramezi de bani, cu tine n'ai lua,
Si tot ce ai facut tu in mormant n'ai da.

Suntem pe acest pamint putin de tot, un pic,
Cea fost - sa dus de mult, si na ramas nimic,
Ceva va fi cindva, noi toti speram, va fi,
Copiii si nepotii, la noi s'au potrivi.

In clipe noi traim, in clipe viata arde
Si ca un meteor din cer spre noi se cade,
Doar viata e un vis si trece ca poveste,
... Stii, drumul inapoi la viata nu mai este.

     3Kim. Scrisa in zbor din Bucuresti spre Moscova 7.02.2014

    Scuzati de greseli...