Гаварыла мне душа

Евгений Пешко
Гаварыла мне душа
Галава ўсё думала
Ногі неслі некудысць
Яе неразумную!

Каб спрытнейшаю была,
Мая галавенішча,
Не была б такою лёгкай,
Хібкай да вяселішчаў!

Можа б лепей і жылося,
Каб хутчэй варыла
Толькі гэта б не зраслося,
Сэрца б адхіла!

Не бываць разумнай ёй!
Помстлівай, ільсцівай,
Лепш з дурною галавой
і з чыстымі вачыма!