Отшумел многоликий день

Инесса Степаненко
Отшумел многоликий день
И ушёл отдыхать под сень.
Вот уж вечера крыльев взмах
Зажигает окна в домах.

В каждом светлом окошке горит
Свой родной и особый магнит
Голубой, золотистый и розовый…
И  прикрыт каждый тайною грёзою.

И у каждого мира свой взгляд,
Цветомузыка и аромат.
И на небе созвездия тоже
На окошечки чем-то похожи.

Мы в сей жизни равны перед Богом –
Ведь к Нему мы придём все в итоге
И богатые и убогие,
Шаловливые, кроткие, строгие...

Мы такие по нраву все разные,
И, как всё таки, это прекрасно!
***

Ось день багатолликий відшумів
Та під покров пішов відпочивати.
І вечора легкий вже помах крил
запалює віконечка у хатах.

У кожному віконечку горить
Свій особливий, лагідний магніт -
Рожевий, золотистий та блакитний...
І кожен таємницею прикритий.

У кожного свій погляд, аромат.
І кожний світ немов квітковий сад.
У небі зірки мерехтливі ясні
Немов віконця до світів прекрасних.

Усі в житті ми  рівні перед Богом
У підсумку прийдемо всі до Нього -
Міцні,багаті,щирі та убогі,
І лагідної вдачі, спритні, строгі...

Хоча у всіх у нас і різна мова,
Але це так цікаво і чудово!
***