Сiмнадцять

Мари Лисова
Живи драйвом, бо тобі лиш сімнадцять -
не настав іще час, щоб здаватись.
Вогнем треба синім горіти
й навкруги кожну душу зігріти.

Ти в обличчя проблемам засмійся -
живи зараз й нічого не бійся,
всі згадай свої мрії дитячі
і амбіції жовто-гарячі.

Сірі квіти квіти розфарбуй веселково
й посміхнися суспільству казково.
Подивись, ким ти був і ким станеш,
коли лаври Геракла дістанеш.

Так, розсудливість - це боягузтво,
уже краще вчинить самогубство,
ніж у клітці пурхати щодня,
існувать, та не знати життя!

— 21.04.14