Примари

Мари Лисова
Вже майже тридцяте лютого,
А сонце мовчить поміж хмар,
І смак навіть зник незабутнього
Гіркого цілунку примар.

Ці спогади різко лунають
В таємній свідомості хвиль —
Їх голос шепоче: «Не знаєм
Чи мертве чуттєве у ній».

І море сумне, незрадливе,
Та тина бридка на очах,
Хоч берег її не приймає,
Та ти не знайдеш новий шлях.

В душі вітерець сумнозлісний
Хитає примари вогкі,
Та лід не розтане без вістей —
Лиш скло запітніло в імлі.

Хрести у повітрі зникають,
Та дух незнищенний пітьми
Й туману здійме поміж жалю
Зрадливу примару цноти.

— лютий 2014